נעליים מתאימות מסוגלות למנוע פציעות ולעצור אפשרות להחמרה של בעיות קיימות, והן חשובות במיוחד אם אתם מאובחנים כחולי סוכרת.

סוכר בדם, כפי שיוכל להעיד כל כירורג כלי דם, הוא הגורם העיקרי לכף רגל הנגועה בסוכרת. הבעיה העיקרית היא כאשר כף הרגל מאבדת את התחושה והרגישות שלה. כאשר זה קורה, אתם עלולים לפגוע בה בקלות, מה שעלול להוביל לזיהומים שלא ניתן יהיה לרפא בקלות.

כיבים ברגלים, זיהומים אשר מאפיינים כף רגל סוכרתית, הם בין הסיבוכים הבריאותיים הנפוצים ביותר בקרב אנשים עם סוכרת. אפילו סתם פצע רגיל, אשר נותר ללא טיפול, עלול להפוך עד מהרה לזיהום קשה.

אם אתם מאובחנים כחולי סוכרת ויחד עם זאת מקפידים לא לפספס שום אימון כושר עם מאמן הכושר האישי שעוזר לכם לשמור על פעילות גופנית מתאימה ועל תזונה בריאה – חשוב שתוודאו שאתם גם נועלים את נעלי הספורט אשר מתאימות היטב למצב הבריאותי המיוחד שלכם. כלומר:

  • נעלי ספורט המקלות על הלחץ ברגליים – נעלי הספורט שלכם צריכות להיות נוחות מאוד ומרופדות, על מנת שיסייעו להוריד את הלחץ בחלקו התחתון של כף הרגל, אשר נוטה לפתח שלפוחיות וכיבים.  סוכרת נוירופתית היקפית, נזק עצבי שנגרם על ידי הסוכרת, עלולים להקשות עליכם לזהות פציעות ברגליים. כדי להפוך זוג נהדר של נעלי ספורט לנעליים נוחות יותר עבורכם, מומלץ לגרוב גרביים מרופדות שיוסיפו הרמה כלשהי, או לקנות סוליות מרופדות.  פודיאטריסט (podiatrist, רופא רגלים), יוכל לעזור לכם לקבוע במדויק את צרכי ההנעלה שלכם.

  • נעלי ספורט המגינות על הרגל כולה – אנשים עם סוכרת צריכים להימנע מללכת יחפים, שכן זה חושף את כפות הרגליים שלהם לפציעה ולזיהומים. לכן, השאירו זוג נעליים נוחות (או סתם נעלי בית) לצד המיטה שלכם, כך שתוכלו להחליק אליהן במהירות אם אתם קמים באמצע הלילה.  בנוסף, מומלץ ללכת בנעלי ספורט ונעלי הליכה מאשר בנעליים אשר חושפות את הבהונות, כגון כפכפים או סנדלים.

  • נעלי הספורט הם בגודל המתאים לכם – חשוב שתמדדו את גודל כפות הרגליים שלכם באופן קבוע, גם אם אתם חושבים שהגודל שלהן לא השתנה. נעליים קטנות מדי עלולות לגרום לשפשוף ולהוביל לשלפוחיות ולפצעים מכאיבים. בנוסף, הרגליים עלולות להתנפח במשך היום, במיוחד אם אתם מבלים זמן רב בעמידה. לכן, חשוב לוודא שהנעליים שלכם גמישות מספיק כדי להתאים לשינויים החלים בגודל כף הרגל שלכם.

  • נעלי ספורט שאפשר לנעול במשך שעות בכול פעם – צאו לריצה עם נעלי הספורט החדשות. נעלו את הנעליים במשך מספר שעות ונסו להעריך בזהירות את הדרך שבה כפות הרגליים שלכן נראות ומרגישות. אם אתם יוצאים החוצה ליום שלם, קחו אתכם זוג נעליים נוחות לגיבוי, כך שתוכלו להחליף את הנעליים אחת לכמה שעות, ולאפשר לרגליים שלכם לנשום.

5 עקרונות כלליים לחולי סוכרת, לבחירת נעלים

  1. בחרו בנעלים נוחות. בדקו שהנעל מתאימה היטב, מספקת מספיק מקום לרגליים, מאפשרת את ההתרחבות אזור העקב, שנוצרה בעקבות נפיחות שמתחוללת במהלך היום.

  2. בחרו בזהירות את החומר ממנו עשויות הנעליים. נעליים מזמש, עור או בד, עשויות מחומרים נושמים וגמישים יותר. אז אף פעם אל תבחרו בנעליים מפלסטיק, חומר אשר אינו נושם ומזיק בעיקר לחולי סוכרת.

  3. בחרו בנעלים עמידות בפני מים. חשיפה קבועה של רגל סוכרתית למים עלולה להזיק לרגליים. נעליים עמידות למים לא יאפשרו לכפות הרגלים שלכם להירטב.

  4. הימנעו מנעלים מחודדות. נעלים שכאלה מכווצות את כף הרגל ומגבילות את אספקת הדם.

  5. בחרו בנעלים אשר מתכווננות במשך היום. רגל סוכרתית נוטה להתנפח. לכן, נעלים מתכווננות מספקות נוחות ברמה גבוהה גם כשהרגלים נפוחות. קודם כל, בחירה בנעלי ספורט היא לעתים הבחירה הטובה ביותר, כי הן ניתנות לכוונון ולהתאמה עקב השימוש בוולקרו.

אמנם, תוכלו למצוא בחנויות הספורט מגוון רחב של נעלי ספורט מתאימות, אבל יחד עם זאת מומלץ לשקול לרכוש נעלי ספורט מותאמות אישית. זאת, במיוחד אם קיימים עיוותים בכף הרגל שלכם, או בעיות אחרות המאפיינות פגיעה בכפות הרגלים. פודיאטריסט יוכל לעזור לכם להחליט מה בדיוק יתאים למצב הספציפי שלכם.

שתפו את הכתבה בגוגל+
אימון נסיון במחיר מוזל!
הזמן אימון נסיון!
למחירון מפורט וייעוץ אישי
חיזרו אליי