אחרי הכל, העור הוא האיבר הגדול ביותר בגוף, והוא מושפע מההרגלים ומהבחירות שלכם בחיים, כולל הבחירה להקפיד על פעילות גופנית.
פעילות גופנית יכולה לעזור לכם לשמור על תחושה ועל מראה של עור בריא יותר. כיצד? ובכן:
- הקפדה על שגרת כושר קבועה מעלה את קצב הלב ומשפרת את זרימת הדם.
- אלה מצדם מסייעים להעברת החמצן וחומרים מזינים לכול תאי הגוף, כולל העור.
- אספקת החמצן מסייעת גם בהעברת תוצרי פסולת, כולל רדיקלים חופשיים.
בניגוד לטענות הנשמעות לעתים, פעילות גופנית אינה מרעילה את העור. תפקיד ניטרול הרעלים שייך בעיקר לכבד. אבל, על ידי הגברת זרימת הדם, יכולה התעמלות מסוימת לסייע לסילוק פסולת תאית מהמערכת. אפשר לחשוב על זה כעל טיפול לניקוי עור הפנים מבפנים.
- עצם ההזעה בזמן הפעילות הגופנית יכולה לסייע אף היא לניקוי נקבוביות העור, כל עוד אתם מקפידים לנקות את העור לפני האימון ומסירים כל דבר שעלול לסתום את הנקבוביות כמו איפור לנשים או מוצרי טיפוח פנים לגבר.
- בנוסף, שיפור מחזור הדם והחומרים המזינים בגוף מעודד את ייצור הקולגן, מקדם את התפתחותם של תאי עור חדשים, מועיל לאנטי אייג׳ינג, ותורם למראה כללי של עור זוהר, רענן ובריא יותר.
כמו כן, יש מצבי עור שמחמירים כאשר אנחנו בלחץ. כיוון שהוכח כי פעילות גופנית מקלה על הלחץ היא יכולה לשפר גם את אותם מצבים שהוחמרו. המצבים שיכולים להשתפר כאשר הלחץ מופחת כוללים אקנה ואקזמה.
למרות שמדענים עדיין חוקרים את הקשר בין לחץ לבין מצב העור, מחקרים מראים כי בלוטות החלב המייצרות את שמן העור, מושפעות מהורמוני הלחץ.
פעילות גופנית קבועה עוזרת כמובן לטונוס השרירים. אין לכך השפעה ישירה על העור, טוענים רופאי עור, אבל אין ספק ששרירים מוצקים יותר עוזרים לכם להיראות טוב יותר באופן כללי.
עלייה בזרימת הדם במהלך האימון עשויה להוביל לזוהר המאפיין את הפנים לאחר האימון. אם אי פעם שמתם לב שלעור שלכם יש זוהר מסוים אחרי אמון גופני, ריצה או יוגה, אתם לא מדמיינים, אתם אכן זוהרים. ״זוהר שלאחר האימון״ הוא אמיתי והוא יכול להיראות מספר שעות לאחר שסיימתם להתאמן.
אותו זוהר שאנשים מתארים, נוצר ככול הנראה משילוב של זרימת דם מוגברת בגוף (שיכולה לקדם את הזרימה בעור) ושל טללי הזיעה והאנדרופינים ששוחררו במהלך האימון הגופני.
עם כל היתרונות הרבים של הפעילות הגופנית, היא עלולה להוות גם סיכון לעור שלכם. למרבה המזל, ההגנה על העור היא קלה.
קחו בחשבון שאימון גופני בחוץ עלול להעלות את הסיכון שלכם לנזקים מהשמש, אם לא תנקטו באמצעי זהירות הולמים.
כוויות שמש מגבירות את הסיכון לסרטן העור ולהזדקנות מהירה של העור, ומוחקות את כל היתרונות שהעור שלכם היה יכול לקבל כתוצאה מהאימון הגופני. העצה הטובה ביותר היא להימנע מפעילות גופנית בחוץ כשהשמש יוקדת, בין השעות 10 בבוקר ל-4 אחר הצהריים.
לפני שאתם יוצאים החוצה, מרחו קרם הגנה על כל אזורי העור החשופים לשמש, לא משנה באיזו שעה ביום וגם אם התחזית הצפויה היא עננות מרובה.
- מומלץ להשתמש בקרם הגנה עם מקדם הגנה של מעל 30 SPF, ולמרוח את הקרם לפחות כל שעתיים.
- ואם אתם אמורים להזיע, מומלץ להשתמש בקרם הגנה עמיד למים, ולמרוח אותו בתדירות גבוהה יותר מהרגיל.
קרם ההגנה המתאים לעור הפנים הוא קרם נטול שמן ועמיד במים. זאת, כדי למנוע מקרם ההגנה לסתום את הנקבוביות או לטפטף זיעה.
פעילות גופנית עלולה לגרום לפעמים לפריחה ושפשפת באזורים שונים בגוף. אלה יכולות להיווצר בקפלי העור או באזורים מסוימים בעור, כתוצאה מחיכוך ולחות.
כאשר זה קורה, מומלץ להשתמש בתכשיר חזק נגד הזעה, שיכול לסייע למניעת עודפי זיעה שגורמים לשפשפת או לפריחה. בנוסף, מומלץ לייבש את קפלי העור הללו, כולל פנים הירכיים, הישבן ומתחת לשדיים. אם אזורים אלה יישארו לחים למשך זמן ממושך, אתם עלולים לפתח מצב שנקרא אינטרטריגו (intertrigo), שמאופיין בכתמים אדומים ומגרדים.