מהו חיטוב?
הגדרת החיטוב היא ירידה במשקל ובאחוזי השומן בגוף.
במאמר מוסגר: המילה חיטוב הומצאה ע"י מדרכי כושר ואין באמת דבר כזה חיטוב שריר, רקמת השריר יכולה לקטון או לגדול.
אז מהו שריר מחוטב? זהו שריר שרקמות השומן סביב השריר הנם מזעריים ולכן השריר גם אם הוא לא גדול ייראה גדול ומאסיבי.
תהליך הדיאטה (חיטוב) לוקח זמן והתהליך אינו קסם ולא קורה ביום אחד, לכן רק למי שיש באמת כח רצון והתמדה יוכל להגיע למטרה שהציב לעצמו ולהתחטב. קרא עוד טיפים על תזונה בשילוב עם מאמן כושר אישי.
בשתי מילים: מאזן קלורי שלילי. בהרחבה יותר: יש לשרוף קלוריות יותר מאשר מכניסים, לדוגמא אם אכלת 2500 קלוריות ליום ושרפת 2700 קלוריות ביום, אתה במאזן שלילי של 200 קלוריות.
גרם שומן = 7.6 קלוריות כלומר כדי לשרוף 1 קילו שומן יש לשרוף כ 7700 קלוריות.
מחישוב פרוע אנו מסיקים שמאזן קלוריות שלילי של 500 קלוריות ליום יוביל לירידה של חצי קילו בשבוע.
ירידה של חצי קילו שומן (לא שריר) זוהי ירידה אופטימלית וקצב מומלץ.
נגדיר שדיאטה היא למעשה מצב אופטימלי של אורח חיים בריא.
מומלץ להרגיל את עצמם למאכלים בריאים כל הזמן גם לאחר שאתם מסיימים את תהליך הדיאטה, חשוב שתזכרו שאוכל משמין זהו ביטוי שגויה אך במקום זאת הכמות, גם אם תאכלו פיצה ועוגות כל עוז זה מבוקר במינונים נכונים, "לא תשמינו" מזה.
אנחנו לא רוצים לאבד שריר בתהליך הדיאטה והחכמה היא לא לאבד אותו.
השרירים הם "נשק יום הדין" של מפתחי הגוף וחבל להרוס נשק זה.
רקמות השריר שלנו צורכות יותר קלוריות במנוחה מאדם ללא שריר לכן ככל שהשריר יגדל, תצטרך להגדיל את מספר הקלוריות ליום. קרא עוד על אימון בחיטוב בעזרת מאמן.
כמו שהסברנו בשביל לרדת במשקל יש להיות בגרעון קלוריות שלילי על מנת לרדת באחוזי שומן.
ניתן להגיע למאזן שלישי בשלושה דרכים עיקריות:
-בניית תפריט מתאים וקיצוץ קלוריות.
-פעילות אירובית ואנאירובית.
- שילוב שניהם – מצב אופטימלי.
חשוב להקפיד על אימון בחדר הכושר: אימונים אירוביים ואנאירוביים וזאת בשביל "לאותת" לגוף שישמור על מסת שריר ולא יאבד.