מהי אבקת חלבון?

אנשים רבים עוסקים בפעילות גופנית כחלק מאורח חייהם. פעילות גופנית בשילוב של תזונה נכונה ובריאה תורמת לאורח חיים בריא ולאיכות חיים טובה יותר. 
חלק מאותם אנשים עוסקים גם בפיתוח השרירים והגוף כחלק מהפעילות הספורטיבית שהם עושים. 
פיתוח השרירים היא מלאכה בפני עצמה שמצריכה תרגילים שונים ולא רק פעילות אירובית. 
בכדי לבנות את עצמו ולהתפתח, השריר צריך חלבונים, אלו הם אבני הבניין שלו. 
ככל שנעסוק ביותר פעילות גופנית שנועדה לפתח את השרירים וככל שנקפיד לספק לשרירים מספיק חלבונים, כך נראה תוצאות יותר מהר. 
חלבונים כמובן ניתן לצרוך על ידי אכילתם. 
במוצרי מזון רבים יש חלבונים כמו גבינה, בשר בקר והודו, טונה, ביצים ועוד. יחד עם זאת, ניתן לצרוך אבקת חלבון לשם צריכה מרוכזת של כמות גדולה של חלבונים. 
ריכוז החלבון באבקת חלבון נע בין 78% ועד 94% והיא כמעט לא מכילה פחמימות ושומנים. 
מדובר בתוסף מזון שעדיף לקחת לאחר אימון כושר אישי למשל או אימון כושר במכון כדי לסייע לשריר לבנות את עצמו. 
אולם, מאחר ומדובר בתוסף מזון, גם אכילה של כמות חלבונים ממקורות החי יכולה לסייע לשריר להיבנות. 
אבקת החלבון הנפוצה והמומלצת ביותר היא אבקת מי גבינה.


כתבות נוספות :

ויטמין C

ויטמין D

ויטמין A

 
 

מדוע כדאי לקחת אבקת חלבון?

 

למתאמני כושר שמעוניינים לפתח את הגוף והשרירים שלהם, אולם גם לאדם מן השורה, חלבונים הם אבן יסוד בבניית הגוף ובשמירה על תפקודו התקין.
חלבון דרוש לבניית עצמות, חידוש השיער והעור והשרירים וכן מסייע בתהליכי ייצור של אנזימים והורמונים מסויימים ומחזק את המערכת החיסונית. כפי שציינו, בהחלט ניתן להסתפק באכילת חלבונים במזון שאנו צורכים מדי יום, אולם קשה להגיע לכמויות החלבון שהגוף צריך בכדי לפתח את השרירים. 
לכן, למתאמני כושר מומלץ מאוד לצרוך את אבקת החלבון שכן באמצעותה ניתן להשיג את אותה התוצאה ולצרוך פחות מזון ביום. 
למשל, בחלב יש רק כ-5% חלבון, שמתוכם, רק כ-20% הם חלבון מי גבינה. 
בכדי להגיע לרמות חלבונים גבוהות מספיק שתסייענה בבניית השרירים לאחר אימון כושר ייאלץ המתאמן לאכול כמויות גדולות מאוד של גבינה. 
זהו היתרון של אבקת החלבון; בכוס אחת ניתן לקבל את מרבית או כל התצרוכת היומית המומלצת של חלבונים למתאמני כושר. 
כאמור, בנוסף לבניית ופיתוח השרירים חלבון מי הגבינה מספק הטבות נוספות לגוף האדם ונמצא, בין היתר, כי הוא מעלה את הרמות של נוגד חמצון בשם גלוטטיון בדם. 
בנוסף, חלבון מי הגבינה עוזר לגוף לייצר באופן טבעי הורמון גדילה שעל ידי עיבוד הוא הופך לחומר הבונה שרירים.

 

מי יכול לקחת אבקת חלבון?

 

מתאמני כושר שבריאותם תקינה יכולים לצרוך גרם וחצי של חלבון לכל קילוגרם ממשקל גופם ביום, כאשר אנשים אשר שוקלים מתחת לממוצע, אפשר ולא צריכים בכלל לצרוך אבקת חלבון, היות וקל מאוד לצרוך את כמות החלבון המועטה אשר נדרשת להם מהמזון היומי הרגיל. 
לאנשים אשר סובלים מבעיה רפואית כלשהי מומלץ להתייעץ עם הרופא ולוודא מהן כמויות החלבונים המומלצות ביום.      
 

נכתב על ידי יניב מימון - מאמן כושר אישי

חזרה

שתפו את הכתבה בגוגל+
אימון נסיון במחיר מוזל!
הזמן אימון נסיון!
למחירון מפורט וייעוץ אישי
חיזרו אליי