תפריט החג מתבסס בעיקר על קלוריות רבות ושומן, לכן מלווה בבעיות במערכת העיכול, תחושת אי-נוחות, כאבי בטן הופעת עצירות או שלשולים, עליה ברמות הסוכר והשומנים בדם, תחושת צרבת, עליה בלחץ הדם, הפרעות בקצב הלב וכדומה.

 

חוסר הנוזלים במצות גורם לעצירות, לכן מומלץ לאכול מצה קלה העשויה מחיטה מלאה,

עשירה בסיבים תזונתיים החיוניים לתפקוד תקין של מערכת העיכול, ובנוסף  מכילה פחות קלוריות ולכן יכולה להיחשב כפרוסת לחם אחת. 

מומלץ לאכול כמות קטנה של מצות, להרבות בשתייה ולאכול מזונות עשירים בסיבים כגון פירות וירקות. במקרים של עצירות מומלץ להקפיד על פעילות גופנית, לפחות 30 דקות ביום, לשתות כ-3 ליטר מים במשך היום, להימנע מאכילת בננה ותפוח-עץ.

וכמו כן, מומלץ להשרות שזיפים מיובשים במים ולאכול בבוקר בתוספת כפית דבש.

 

סעודת החג יכולה להגיע בקלות ל כ- 2500 קלוריות, לכן כדאי לתכנן את סדר יומנו בערב החג, על מנת לא להגיע לסעודה רעבים. הקפדה על אכילת מנות קטנות, המפוזרות לכל אורך היממה, תסייע בהשגת המטרה.

כתבות נוספות:

העדפות מזון
סוכרת
שמן

 

תפריט לדוגמה בערב החג:

 

ארוחת בוקר: חצי מצה+ גבינה  לבנה עד 5% שומן + ירקות

ארוחת 10: פרי

ארוחת צהריים: צהריים: מרק ירקות/צח + סלט ירקות + חצי גביע גבינה לבנה 5% שומן

ארוחת ביניים: פרי

 

  • במהלך הארוחה מומלץ לבחור בעיקר מזונות שקשה לנו לוותר עליהם, ולהעדיף מזון שמכיל פחות קלוריות. ניתן להסתפק במחצית מהכמות וכך לחסוך במחצית מהקלוריות.
  • צלחת המכילה בעיקר ירקות בכל צורה (טריים, מבושלים, מוקפצים), תסייע לנו להפחית בתוספות, שכן הצלחת שלנו לא תיראה לנו ריקה מדיי. כמו כן, כדאי להימנע מתוספת של רטבים לסלט, במיוחד אלו המכילים שמן ומיונז.
  • להעדיף כמנה עיקרית דג, על בשר או עוף. לצמחונים שבינינו מומלצות פשטידות על בסיס גבינות וביצים. ולאוכלי הקטניות, ניתן לאכול כתחליף למאכלי הבשר מוצרי סויה טבעיים.
  • להעדיף מים ומשקאות דייאט על פני משקאות ממותקים. רצוי לשתות כ-2 כוסות מים לפני הארוחה ולהקפיד על שתייה מספקת במהלך כל היממה (כ-2 ליטר ביום).
  • "לא נעים לי" הוא משפט שמלווה את רובנו במהלך החג, כיוון שמארחנו טורחים להכין עבורנו את מיטב המאכלים. רצוי ללמוד לסרב בצורה מנומסת, שכן אנו עלולים לשלם על כך בתוספת גדולה של קלוריות.
  • הישיבה הרבה ליד השולחן תורמת רבות להמשך האכילה, גם כאשר אנו לא באמת רעבים, לכן רצוי לנהל שיחה רחוק מהשולחן ולהציע עזרה בהגשה ובפינוי.

            כך גם נהיה יותר מנומסים וגם נמנע מעצמנו תוספת קלוריות מיותרת.

  • לא לשכוח פעילות גופנית! - תקופת האביב מזמינה אותנו לבילוי בחיק הטבע, טיולים רגליים, רכיבה על אופניים וכל פעילות אחרת, לכן כדאי לנצל זאת למטרת צמצום נזקים.

 

הידעת ?

 

1 מצה: 150 קלוריות

1 מצה מטוגנת: לפחות כ- 300 קלוריות (1 כפית שמן = 45 קלוריות).

2 כפות חרוסת – 150 קלוריות (יכול להשתנות בהתאם לרכיבים).

מנת עוף – 300 קלוריות

מנת בקר – 400 קלוריות

1 קניידלעך – 80 קלוריות

1 מנת גפילטעפיש – 100-150 קלוריות

1 תפו"א – 120 קלוריות

1 ביצה – 80 קלוריות

1 כוס שתייה ממותקת – 100 קלוריות

1 כוס יין יבש – 80 קלוריות

1 כוס יין אדום מתוק – 160 קלוריות

50 גרם אגוזים ופיצוחים – 325 קלוריות

עוגיות אגוזים וקוקוס – 80-100 קלוריות ליחידה (תלוי בגודל העוגייה)

 

 

ולסיכום,

 

1 מצה = 2 קניידלך = מנה גפילטעפיש = 4 כפות כבד קצוץ רגיל או צמחי = פרוסת עוגת טורט = 20 גרם אגוזים = חצי פרוסת עוגת שוקולד.

 

 

 

מיכל צרניסקי - מאמן כושר אישי, תזונאית קלינית

 

חזרה

שתפו את הכתבה בגוגל+
אימון נסיון במחיר מוזל!
הזמן אימון נסיון!
למחירון מפורט וייעוץ אישי
חיזרו אליי