מיתוסים בנוגע לכושר גופני במקום אחד - חלק ב'

  • מרגרינה בריאה יותר מחמאה כי היא ממקור צמחי לא נכון. החמאה אמנם מכילה שומן רווי בצורה טבעית, אך המרגרינה שבאופן טבעי מכילה שומן בלתי רווי, עוברת תהליך כימי, המקשה את השומן והופך אותו לשומן מסוג טראנס, אשר מזיק מאוד לבריאותנו.
     
  • עדיף להשתמש בשמן שרשומה עליו תווית "ללא כולסטרול": לא נכון. הכותרת נועדה להטעות אותנו (הצרכנים) ולגרום לנו לשלם יותר. למעשה אין שמן המכיל כולסטרול, מכיוון  שהכולסטרול נמצא במזונות מן החי בלבד.
  • כשרמת הכולסטרול בדם גבוהה יש להימנע מביצים: לא נכון. הכולסטרול הוא חומר חיוני, במיוחד בגיל ההתבגרות והילדות, אך גם בגיל המבוגר צריך לזכור לשלב את הביצים בצורה נבונה בתפריט (3-4 בשבוע) ולא להימנע מהן לחלוטין, כיוון שהביצה מהווה מקור חשוב לחלבון ו-B-12.  שימו לב כי שילוב ביצה בתפריט חשוב במיוחד למי שעוסק בפעילות גופנית, אך אין להגזים בכמויות.
  • ניתן לאכול פירות בכמות חופשית , בדומה לירקות: לא נכון. פירות אמנם מכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים, אך גם כמות רבה של סוכר וקלוריות. הפירות מכילים פרוקטוז (סוכר הפירות) שלו תכונות הדומות לסוכר הלבן. פרי בינוני מכיל כ- 2-3 כפיות סוכר. פרי גדול כגון אשכולית יכול להכיל 4-5 כפיות סוכר. לידיעתכם, בלימון יש סוכר כמו בכל מנת פרי אחרת. לכן, אני מציעה לבחור את מה שאתם הכי אוהבים, אך למתן את הכמויות. מיתוסים בנוגע לכושר גופני במקום אחד - חלק ב'
  •  
  • תפוח עץ אדום (מתוק) משמין יותר מתפוח עץ ירוק (חמוץ): למעשה 2 הסוגים מכילים את אותה כמות הסוכר ובעלי ערך תזונתי זהה. ההבדל ביניהם הוא שבתפוח חמוץ יש יותר חומצה.
  • אסור לשתות אחרי אכילת פירות: לא נכון. הפירות מכילים אחוז לא מבוטל של מים, ואין כל חשש מפני שינוי פעילות המעיים אם נשתה עוד מים לאחר אכילת הפירות. ההיפך הוא הנכון: מיעוט שתייה הוא אחד הגורמים לעצירות.  
     
  • אם נאכל בערב נעלה במשקל: לא נכון. מה שמעלה במשקל הוא סוג וכמות האוכל בלבד. השמנה נגרמת מעודף בסך כמות הקלוריות שאנו אוכלים במשך היממה, ולא משנה באיזו שעה של היום. כמו כן, אם נלך לישון רעבים נתקשה להירדם ברוב המקרים, ולכן ארוחה קלה כשעה לפני השינה תסייע לנו לחוש רגועים יותר ואף להתעורר בבוקר פחות רעבים.  
  • לחם משמין: לחם מורכב מפחמימות, שהן המקור העיקרי לאנרגיה של הגוף, ובעלות חשיבות רבה לפעילות המוח. אכילת לחם מעלה את רמת הסרוטונין במוח ועל ידי כך היא מרגיעה ומשביעה. אי לכך, הימנעות מלחם ופחמימות אחרות או כל התנגדות לדרישות הגוף תגרום לתגובה הפוכה וצריכה מוגברת ובלתי מבוקרת של אוכל בכלל ומתוק בפרט. חשוב לצרוך לחם במידה וניתן להמיר את הלחם הרגיל בלחם קל מלא. פרוסת לחם רגיל מכילה כ-75 קלוריות. זכרו כי הלחם אינו משמין אלא מה שאנו מורחים עליו. 
     
  • בלחם קלוי (צנים) יש פחות קלוריות מלחם טרי: לחם וצנים מכילים בדיוק את אותה כמות הקלוריות. המצנם מוציא מהלחם נוזלים (מים) בלבד.
     
  • סוכר חום בריא יותר מסוכר לבן: אין הבדל בערכים הקלוריים של סוכר לבן וסוכר חום.    סוכר חום מכיל מעט יותר ויטמינים ומינרלים, אך באופן זניח בלבד, לעומת הסוכר הלבן.     כמו כן, כדאי שתדעו כי במקרים רבים הסוכר החום הוא פשוט סוכר צבוע. 
     
  • דבש עדיף על סוכר: דבש אמנם מכיל מעט יותר ויטמינים ומינרלים, אך עדיין באופן זניח בלבד. מבחינה קלורית אין הבדל בין סוכר לדבש. 
     
  • יש להפריד בין פחמימות לחלבונים בארוחה: לא נכון. כמעט כל מזון בטבע מכיל גם חלבונים וגם פחמימות. ומערכת העיכול מסוגלת לעכל את כל אבות המזון בו זמנית. 
  • אסור לאכול ולשתות יחד: לא נכון. השתייה מסייעת לריכוך המזון ולשיפור עיכולו. בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא ניתן לדלל את מיצי העיכול מפני שהם מופרשים במנגנון הנקרא "משוב חוזר", לפי כמות המזון שבקיבה. לכן, מומלץ ורצוי לשתות לפני, אחרי ותוך כדי האכילה.    כמו כן, השתייה תורמת לתחושת מלאות ושובע, וכך מסייעת גם להרזיה.
  • אוכל \משקה חריף או חמוץ, שורף שומן: לא נכון. אין כל קשר בין מזון או משקה חמוץ או חריף לבין שריפת שומן. ייתכן כי אנו נחוש עליה בחום הגוף לאחר אכילת מזון חריף, אך אין מדובר בשרפת קלוריות משמעותית וכמובן שלא מדובר בפתרון לשרפת שומן. רק שילוב בין פעילות גופנית מתאימה לתפריט מאוזן מסייעים להאיץ את קצב חילוף החומרים ו"לשרוף שומן", על-ידי השגת מאזן קלורי שלילי.
  • מזון "מופחת שומן" נחשב ל"מזון דיאטטי": לא נכון. מזון יכול להיות מופחת שומן אך עתיר בסוכר וקלוריות.

חזרה

שתפו את הכתבה בגוגל+
אימון נסיון במחיר מוזל!
הזמן אימון נסיון!
למחירון מפורט וייעוץ אישי
חיזרו אליי