במאמר זה אתן לכם כמה טיפים חשובים שיעזרו לכם בבניית חדר הכושר הפרטי שלכם שאליו תוכלו להזמין מאמן כושר אישי שיעזור לכם למקסם את התוצאות, אבל לפני הזמנת הציוד צריך לשים לב לחלל בו יוקם החדר כושר.
החלל צריך להיות מרווח דיו על מנת להכיל את כל המכשור הבסיסי של חדר הכושר, המכשור לרוב תופס נפח לא מבוטל ולכן החלל צריך להיות מספיק גדול על מנת שהיה מקום לנוע בין המכשירים בקלות. במידה והחלטתם לעשות זאת בתוך כותלי הבית, חשוב שהחדר יהיה רחוק כמה שניתן מחדרי עבודה או חדרי שינה, על מנת שלא יגרמו הפרעה לשאר דיירי הבית. חשוב לא לייעד את החדר הנ"ל לשתי קטגוריות כלומר חדר עבודה וחדר כושר, מכיוון שזה יכול למשוך את תשומת הלב מפעילות גופנית לכיוונים אחרים.
הריצוף הרצוי לחדר כושר הוא פרקט, PVC, גלילי גומי המיועדים לחדר כושר וכדומה. גם ריצפה רגילה עם משטח המצפה אותה עשוי גומי המעניק רכות ובלימת זעזועים תהיה טובה. המשטח מעניק גמישות ושקט אקוסטי, אך גם בטיחות למתאמנים.
מבחינת תאורה זה טעמכם האישי בחדרי כושר לרוב משתמשים בפלורסנט עם אור לבן, אך היום יש גופי תאורה חסכוניים המעניקים או לבן או אור טבעי נוטה לגוון צהבהב. מה שחשוב זה שהחדר יהיה מואר לחלוטין, אך לא מסנוור. לפי גודל החלל יש להתאים את מספר במנורות בחדר כך שלא וייצרו פינות חשוכות.
מכיוון שמדובר בחדר שבו עוסקים בפעילות פיזית, לא מן הנמנע שהמתאמנים יזיעו. לכן חשוב שיהיו חלונות בחדר גם בכדי להעניק אוורור. כמו כן בזמן האימון נרצה טמפרטורה נמוכה בחדר שתקל עלינו את האימון. על מנת שנוכל לשמור על טמפ' מתאימה בחדר חשוב להתקין חלונות מבודדים, חלונות שמבודדים את החלל גם תרמית אך גם אקוסטית. מבחינה תרמית שנוכל לשמור על הטמפ' גם שבחוץ חם מאוד, כל הקור נשמר בחדר ואינו "בורח". מבחינה אקוסטית, רוב האנשים אוהבים לשמוע מוזיקה ממריצה תוך כדי אימון, בעזרת חלונות מבודדים לא תהיה לנו בעיה של רעש המפריע לאנשים אחרים.
מאמן כושר אישי יוכל לסייע לכם גם בעיצוב החלל המתאים וגם בבחירת ציוד מתאים בהתאם ליעדים שברצונכם להגיע אליהם. למאמן הכושר ישנו ידע רב בתחום וניסיון שיוכל לעזור לכם לבצע בחירות נכונות.