בכדי לשרוד היה על האדם לספק לעצמו את שני הצרכים הבסיסיים ביותר שלו, שסיפוקם תלוי אך ורק בו - מזון ושתיה. אלו הם שני דברים שבני האדם לא יכולים בלעדיהם, לא משנה מה יקרה.
בימי הקדמונים המזון היה תכליתי בלבד ונועד אך ורק בכדי לשרוד.
אדם היה יוצא מהמערה או הבקתה לציד בכדי להביא אוכל לשבט ולמשפחה בכדי שיוכלו להמשיך ולחיות. לא היה הרבה יותר מעבר לזה, ובטח ובטח שלא היו מסעדות יוקרה מזרמים שונים.
מאז, עבר המין האנושי כמה וכמה שינויים ולפחות בעולם המערבי, המזון לא משרת כבר רק את הצורך הקיומי, כי אם צרכים שונים ומשונים.
השפע שנמצא במדינתנו הקטנה בתחום המזון מביא לכך שהתזונה שלנו לא תמיד תהיה מאוזנת ובהרבה פעמים גם לא בריאה במיוחד, ובמקרים כאלה מומלץ לבצע אימון כושר אישי שיכול להועיל.
אנשים כבר לא אוכלים רק כשהם רעבים ובטח שלא אוכלים רק בשביל לשרוד.
בעשורים האחרונים במיוחד, חלה מהפכה של ממש בתחום המזון בישראל ואנשים נפתחו לטעמים וניחוחות שלא הכירו קודם לכן.
במשך שנים רבות לימדו אותנו שצריך להקפיד על תזונה מאוזנת שכוללת את כל אבות המזון - חלבונים, פחמימות ושומנים.
חקר התזונה הוא תחום רחב שמתפתח והולך בשנים האחרונות בכיוונים שונים.
ישנו המסלול הקונבנציונלי שלעיתים מושפע מגורמים שונים שאינם תמיד נקיים, שלפיו מומלץ לאכול מאכלים מסויימים שלאו דווקא בריאים לאדם כאדם, ואינם נחוצים למערכת הגופנית בכדי לשרוד. במקביל, קיים המסלול האלטרנטיבי, זה שדוגל בחזרה למקורות העבר ולפענוח מחודש של הסודות השמורים בו.
לפי מסלול זה, שתופס יותר ויותר תאוצה עם הטשטשות הגבולות הוירטואליים בין מדינות, תזונתו של האדם לא על הלחם לבדו עומדת, כמאכל הבסיסי שהוא.
התזונה, כאמור, אינה עוד רק לגוף, כי אם גם לנשמה. הקשר ההדוק שיש בין השתיים מחייב אותנו לשים לב למזון שאנו אוכלים גם בהקשר לנפש שלנו.
כתבות נוספות:
אימון ותזמון ארוחות
תזונה מאוזנת מהבחינה האלטרנטיבית היא תזונה שעושה טוב לגוף שצורך אותה.
אמנם מבחוץ בני האדם מורכבים פחות או יותר אותו הדבר, אולם בפנים מדובר בעולמות שונים אצל כל אחד.
ההרכב הכימי והביולוגי שונה מאדם לאדם ולכן האחד יכול ליהנות מאכילת גבינות והשני לא יוכל לסבול את הריח שלהן.
יתרה מכך, ההרכבים הפנימיים השונים של כל אדם גורמים לכך שלחלקנו יש סלידה גופנית ולא רק נפשית ממאכלים מסויימים, כלומר הגוף דוחה אותם בצורה פיזית. למשל, אנשים רבים אלרגיים לחלב, לבוטנים, לפירות מזנים שונים ועוד.
לכן, בעצם כך שהתזונה במסלול הקונבנציונלי מגדירה אכילת גבינות כהכרח לשם בניית סידן בעצמות למשל, היא כבר אינה מכירה בהיתכנות לחריגים ונסגרת בפני אלטרנטיבות טבעיות.
לא כך במסלול האלטרנטיבי, שם אין הכרח לכלום כמעט, למעט החומרים הבסיסיים שמהם מורכב הגוף שלנו, כמו ויטמינים וחומרים כימיים אחרים שנמצאים במקורות שונים בטבע.
אדם שאלרגי לחלב למשל ויפנה לחפש עזרה במסלול הקונבנציונלי ייצא ככל הנראה עם סל כדורים חדש.
לעומת זאת, התזונה הנטורופתית למשל קודם כל תכיר את הרכב גופו לעומק, תאבחן את הגןרם שמייצר אלרגיה לחלב ותמצא אלטרנטיבות בטבע, כמו סוגי צמחים שונים שיכולים לתת את מענה הסידן הדרוש - בעיקר עלים ירוקים כמו עלי בייבי, חסה, פטרוזיליה ועוד.
נתכתב על ידי יניב מימון - מאמן כושר אישי